Festool levert standaard zijn MX-mengmachines met afzuiging

Festool levert vanaf januari 2021 zijn nieuwe MX-mengmachines met afzuiging. Deze machines beschikken over een nieuwe veiligheidsbeugel, de gemakkelijke ErgoFix-hoogteverstelling, solide rubberen hoeken, een zachte aanloop en een krachtige motor. Hiermee is het de bedoeling dat schilders, droogbouwers, stukadoors en alle andere vakmensen die renovatiewerk uitvoeren, vanaf januari robuust, ergonomisch en vooral gezond kunnen mengen en roeren.
Festool levert standaard zijn MX-mengmachines met afzuiging | KlusVisie
Festool levert standaard zijn MX-mengmachines met afzuiging | KlusVisie

Dat Festool vanaf januari zijn MX-mengmachines met afzuiging gaat leveren is goed nieuws voor de vakman. Want bij het inwerpen en mengen van poederachtige materialen ontstaat altijd stof. Dat behoort nu definitief tot het verleden, want de nieuwe MX-afzuiging kan heel eenvoudig op de emmerrand geklemd worden en zorgt er vervolgens voor dat stof in de stofzuiger en niet in de longen terechtkomt.

Ergonomisch werken met ErgoFix

Dankzij de variabele hoogteverstelling van ErgoFix kan er rechtop gemengd en geroerd worden zonder de rug te belasten. Met het FastFix-snelwisselsysteem kan de mengmachine snel, eenvoudig en zonder gereedschap losgekoppeld worden van de mengstaaf. De gasgeefschakelaar met continue vergrendeling zorgt voor een probleemloze menging – ook bij langere mengtoepassingen.

MX-mengmachines met afzuiging: robuust en krachtig

Bij veeleisende toepassingen moet je op je gereedschap kunnen vertrouwen. Daarom heeft Festool, dat eerder dit jaar een tafelzaag introduceerde, zijn MX-mengmachines voorzien van een krachtige motor met vermogenselektronica. In combinatie met de aandrijving met krachtig draaimoment zorgt hij voor een constante mengkracht en een lange levensduur. Solide en slipvrije rubberen hoeken beschermen zowel de machine als de vloer en de muur tegen beschadigingen.