Fein presenteert drie nieuwe compacte haakse slijpers

Fein brengt de drie nieuwe compacte haakse slijpers CG 10, CG 13 en CG 17 in vijf uitvoeringen en met een vermogen van 1000 tot 1700 watt op de markt. Eveneens nieuw in het accessoireassortiment zijn de bijpassende doorslijp-, afbraam-, fiberslijp- en lamellenschijven. Daarmee presenteert het bedrijf naar eigen zeggen een afgestemd systeem bestaande uit machine en slijpmiddelen voor professionals in de metaalbewerking; effectieve (door)slijp- en afbraamwerkzaamheden kunnen daarmee flexibel en snel worden uitgevoerd.
Fein presenteert drie nieuwe compacte haakse slijpers| KlusVisie
Fein presenteert drie nieuwe compacte haakse slijpers| KlusVisie
Fein presenteert drie nieuwe compacte haakse slijpers| KlusVisie

Bij de nieuwe haakse slijpers wordt een snelspanmoer voor snel wisselen van de slijpmiddelen zonder gereedschap al standaard meegeleverd. Gebruikers kunnen de aandrijfkop naar wens stapsgewijs in 90 graden draaien. Als optie is voor de haakse slijpers CG 13-125 V, CG 17-125 (Inox) en CG 17-150 een stofbeschermingsrooster verkrijgbaar, dat de ingebouwde motor ook tegen keramisch stof beschermt. De nieuwe Fein compacte haakse slijpers CG 13 en CG 17 zijn, net als de slijpmiddelen, vanaf eind maart 2022 verkrijgbaar bij de vakhandel. In de zomer brengt de fabrikant de CG 10 op de markt.

Robuuste machines

Door de constructie, bestaande uit een metalen aandrijfkop en een versterkte kunststof behuizing, zijn de nieuwe compacte haakse slijpers robuuste machines. De vijf modellen zijn allemaal uitgerust met universele motoren die voor continu zwaar gebruik in metaalbedrijven zijn ontworpen. Gebruikers bereiken daardoor een uitstekende bewerkingssnelheid, terwijl het toerental erg stabiel blijft, aldus Fein.

Doordat de koolborstels lang meegaan en dankzij de overbelastingsbeveiliging en de directe motorkoeling zijn de machines volgens Fein uiterst duurzaam. Ook de veiligheid van de gebruikers is een belangrijk punt, daarom zijn de nieuwe compacte haakse slijpers uitgerust met een terugslagbewaking, een herstartbeveiliging, geleidelijke start en voor alle modellen vanaf de CG 13 met een ergonomische anti-vibratiehandgreep. Bovendien hebben de machines een gering gewicht van 2,1 tot 2,5 kilogram (afhankelijk van model) en een vier meter lange kabel, zodat de gebruikers altijd het best mogelijke bedieningsgemak krijgen.

Fein topdeal

Naast de marktintroductie van de nieuwe compacte haakse slijpers heeft Fein nog een aantrekkelijke actie: als klanten tussen 1 april en 30 juni 2022 kiezen voor twee haakse slijpers naar keuze, dan krijgen ze er doorslijp- of lamellenschijven ter waarde van maximaal 35 euro (excl. btw) gratis bij. Meer informatie over deze Fein Top Deal staat online.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen