Fein introduceert VersaMAG-systeem

Fein introduceert het nieuwe, flexibele Fein VersaMAG-systeem. Achter dit systeem gaat veel meer schuil dan slechts een bankschroef. Klanten kunnen materialen binnen enkele seconden betrouwbaar en nauwkeurig in een handomdraai vastzetten.

Fein introduceert VersaMAG-systeem| KlusVisie
Fein introduceert VersaMAG-systeem| KlusVisie

De krachtige permanente magneet vormt daarbij het fundament van het Fein VersaMAG-systeem. Hierop kunnen de meest uiteenlopende accessoires wordt vastgezet, zoals de bankschroef inclusief verhoogde klauwen of de duurzame lasplaat. De naam ‘Fein VersaMAG’ zegt alles al, want hierbij zijn de woorden 'versatile' (veelzijdig) en magnetisch gecombineerd.

Dankzij de permanente magneet met bankschroef zijn bankschroeven niet langer vastgeketend aan de werkbank, maar kunnen precies daar worden ingezet waar voorheen snel vastzetten een grote uitdaging vormde: op bouwplaatsen en in werkplaatsen, op verticale vlakken – en vooral wanneer er ‘snel even iets moet worden gedaan’.

Met het nieuwe, flexibele systeem kunnen gebruikers werkstukken heel eenvoudig snel, precies en intuïtief op elk magnetisch oppervlak bevestigen. Met behulp van de verhoogde klauwen kunnen ook grotere materialen probleemloos worden vastgezet. De lasplaat is het perfecte alternatief voor dure lastafels. Deze is klein, compact en met zijn lage gewicht geschikt voor stationair en mobiel gebruik.

Fein VersaMAG verhoogt de arbeidsveiligheid

Het risico dat een gebruiker een werkstuk even snel in de hand bewerkt of omslachtige opbouwtijden behoren met het nieuwe VersaMAG-systeem tot het verleden.

De VersaMAG kan dankzij de permanente magneet snel en nauwkeurig worden uitgelijnd. Daarbij helpt de voormagnetisering van 30 procent. Door het innovatieve systeem met twee rotoren wordt met een magneetkracht van wel 7.800 Newton bij een materiaaldikte vanaf 12 millimeter veilig vastzetten op alle magnetische oppervlakken gewaarborgd. Een geringere magneetkracht is al bij dunne platen vanaf 4 millimeter mogelijk. Dankzij het intuïtieve vastzetprincipe worden arbeidsongevallen tot een minimum beperkt, omdat veilig vastzetten van onderdelen geen uitdaging meer is, aldus Fein.

Veel toepassingsmogelijkheden

De toepassingsmogelijkheden van de magneetbankschroef zijn eindeloos. Of dat nu het werken met een kolomboormachine is, in combinatie met ander elektrisch gereedschap zoals een haakse slijper of een accuschroevendraaier, direct op de bouwplaats of in de werkplaats.

Het modulaire systeem rondom de permanente magneet wordt door Fein voortdurend verder ontwikkeld met nieuwe accessoires. Naast de bankschroef en de lasplaat zitten al meer accessoires in de planning. In oktober 2023 komt de volgende uitbreiding al.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen