Eigentijdse uitstraling voor klassieke dakpannen

Voor diverse klassieke, keramische Hollandse dakpannen introduceert BMI Monier een aantal eigentijdse kleuren. De nieuwe kleuren zijn volgens de fabrikant een antwoord op vragen uit de markt naar stoere kleuren zoals grijs en zwart. Bij renovatie of bouw van een nieuw pand met een klassieke uitstraling zijn er nu nog meer mogelijkheden om het dak de gewenste uitstraling te geven. 
Eigentijdse uitstraling voor klassieke dakpannen  | KlusVisie
Eigentijdse uitstraling voor klassieke dakpannen  | KlusVisie

Dakpannen Tuile du Nord, de Grote Romaanse én de Kruispan zijn nu verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren, waaronder antraciet. Een andere klassieker uit het assortiment van BMI Monier is de Verbeterde Holle Variabel. Deze dakpan heeft een kenmerkende V-vormige extra watergeleiding waardoor waterafvoer sneller verloopt. De lichte golving van deze dakpan moet het dak een rustige uitstraling geven. De VH-Variabel was al verkrijgbaar in dertien verschillende kleuren. De twee uitbreidingen bestaan uit een grafietgrijze dakpan die voorzien is van een mooie egale engobelaag en een edelzwarte dakpan, voorzien van een vol donkere edel-engobe. De donkere kleur van de body van beide varianten moet ervoor zorgen dat zaagsnedes, zoals bij de kilgoot en andere dakdoorbrekingen, vrijwel onzichtbaar zijn. Hierdoor ontstaat een strak, effen eindresultaat, aldus BMI Monier.

Niet alleen dakpannen, ook hulpstukken in de nieuwe kleuren

Bij BMI Monier wordt het dak niet gezien als een verzameling losse componenten, maar als een compleet systeem. Ook alle bevestigingsmaterialen en daksysteemcomponenten worden in huis, op maat voor elk daksysteem afzonderlijk, ontwikkeld en geproduceerd. Dat betekent dat ook alle hulpstukken zoals vorsten, ventilatiepannen, broekstukken en knikpannen in de juiste maatvoering én de juiste kleur leverbaar zijn. Elk BMI Monier-dak vormt daardoor zowel esthetisch als technisch één geheel, is de belofte.

Behoud van het Hollandse dakenlandschap

BMI Monier zet al jaren in op behoud van het klassieke Hollandse dakenlandschap. Ornamenten, speciale pannen of afwijkende verbindingen zijn vaak beeldbepalende elementen van een klassiek dak. Deze elementen zijn meestal niet meer (standaard) leverbaar. In de fabriek in Tegelen worden daarom, op projectbasis, regelmatig klassieke dakelementen op maat én in de gewenste kleur vervaardigd. Binnen zes tot acht weken zijn de speciale onderdelen gereed.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen