Efficiëntie uit de lakspuit: Aqua-Nova Pro-spray

Schildert u nog met kwast en roller of werkt u al met een spuitapplicatie? Wat voor producenten van meubels en kozijnen al lang de standaard is, biedt ook schilders enorme voordelen: het lakken met behulp van een spuitapplicatie. Met de schilderslak Aqua-Nova Pro-spray heeft de Oostenrijkse verf- en lakproducent Adler naar eigen zeggen het perfecte product voor professionals in huis.
Efficiëntie uit de lakspuit: Aqua-Nova Pro-spray| KlusVisie
Efficiëntie uit de lakspuit: Aqua-Nova Pro-spray| KlusVisie

Elke schilder weet: tijd is geld. En uit de praktijk blijkt: wie gebruik maakt van een spuitapplicatie, is – inclusief het voorbereiden en reinigen van de apparatuur – circa  20 procent sneller klaar. Niet alleen bij grote bouwprojecten, maar ook bij kleinere lakklussen besparen schilders op deze manier tijd en geld. Maar de spuitapplicatie is niet alleen efficiënt, ook de kwaliteit is uitstekend: de doorstroming is optimaal en de dikte van de laklaag is overal gelijk, net als het uiterlijk. Aqua-Nova Pro-spray is een watergedragen lak die geschikt is voor spuitapplicaties.

Aqua-Nova Pro-spray

“Als toonaangevende aanbieder van lakken op waterbasis voor meubel- en kozijnenproducenten hebben wij veel ervaring met spuitapplicaties”, legt Jeffrey Gerritse, technisch accountmanager bij Adler Benelux, uit., uit. “Deze kennis hebben we bij de samenstelling van Aqua-Nova Pro Spray ingezet.” De robuuste lak wordt gekenmerkt door een goede krasvastheid en crème- en vetbestendigheid. Een optimale Airless-spuitinstelling met een maximale hoeveelheid van 250 mu zorgt volgens Adler voor een perfect uitziend oppervlak – en dat op bijna elke ondergrond: in combinatie met de Aqua-Multiprimer Pro Spray hecht de lak in binnenruimten perfect op metaal en pvc. Voor hout adviseert Gerritse een voorbehandeling met Aqua Isoprimer Pro Spray: “Op die manier voorkom je verkleuringen doordat bestanddelen van het hout naar buiten dringen.” Op verzinkte oppervlakken, op poedercoatings en op bepaalde oude verflagen kan de spuitlak voor schilders zelfs helemaal zonder voorbehandeling worden aangebracht.

De watergedragen Aqua-Nova Pro-spray van het bedrijf ziet er niet alleen goed uit, maar zorgt volgens Adler ook voor een aangenaam en gezond omgevingsklimaat. “Iedere schilder kent de problematiek van geuroverlast bij kunstharstlak met oplosmiddelen. Aqua-Nova-Pro Spray is ontwikkeld met behulp van een hybridetechnologie op waterbasis en is daarmee bijna geurvrij”, aldus Gerritse.

De toekomst van het lakken

“Ik weet zeker dat de spuitapplicatie in professionele schildersbedrijven een grote toekomst tegemoet gaat, vertelt Leon Cremers, directeur van Adler Benelux in Heeze. “Zo kunnen ook grote oppervlakken op de bouwplaats efficiënt en in uitstekende kwaliteit worden gelakt”. Wie eerst ervaring wil opdoen met de spuitapplicatie, kan deelnemen aan de cursus ‘Spuitapplicatie van lakken’. Hier vertellen experts van het bedrijf schilders wat ze moeten weten om efficiënt met deze applicatie te kunnen werken.