Duplex spijkerapparaat met accu

Zonder gaspatroon en een wirwar aan slangen – voor maximale vrijheid en comfort. Met het eerste accu Duplex spijkerapparaat in zijn soort kunnen gebruikers volgens fabrikant HiKOKI nu beschikken over een krachtig en onderhoudsarm apparaat. 
Duplex spijkerapparaat met accu| KlusVisie

Spijkerapparaten op perslucht of gaspatronen zijn effectief, maar verminderen tegelijkertijd het werkcomfort en de efficiëntie en belasten de portemonnee, omdat zowel een compressor als slangen nodig zijn. HiKOKI biedt hier naar eigen zeggen uitkomst met de HiKOKI-spijkertechnologie: een combinatie van pneumatiek en accu die het beste van twee werelden verenigt. “Bij de bouw draait altijd alles om tijd, kostenefficiëntie en veiligheid – met de best mogelijke werkresultaten”, legt Julian Sauter, productmanager bij HiKOKI Europe, uit. “Dit is ook de reden waarom het spijkerapparaat nu voorop loopt in de professionele sector als het gaat om het stabiel verbinden van houten constructies.”

Veilig en kostenefficiënt spijkerapparaat

Het door HiKOKI ontwikkelde luchtveer-aandrijvingssysteem (ASDS), dat ook in de NR3675DD is geïntegreerd, heeft geen gaspatronen nodig, wat het onderhoud minimaliseert. Bovendien is er geen regelmatig onderhoud van de verbrandingskamers nodig. “Ons nieuwe apparaat kan gemakkelijk concurreren met spijkerapparaten met gaspatronen – dit type kan tot 900 spijkers per lading aan”, zegt de HiKOKI-productmanager. De NR3675DD is het eerste spijkerapparaat in zijn soort dat gebruikers volgens de fabrikant een echte productiviteitsverhoging biedt – Duplex spijkers hoeven niet langer met de hand te worden ingeslagen en schroeven voor tijdelijke bevestiging zijn ook niet nodig. Met dit Duplex spijkerapparaat kunnen betonbekistingen heel eenvoudig worden aangebracht – hier wordt de spijker alleen tot de eerste kop ingeslagen en kan daarna weer met een koevoet worden verwijderd. Dit is ideaal voor betonbekistingen die slechts tijdelijk nodig zijn.
Een ander voordeel is de koolborstelloze motor, die niet alleen een positief effect heeft op het gebruik vanwege het compacte ontwerp en het lagere gewicht, maar ook grotendeels onderhoudsvrij is en dus de algehele prestaties van het apparaat verhoogt, aldus HiKOKI.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen