Drempelloze douchebodem voor houten vloeren

Aqua Flat, de onmiddellijk betegelbare ultradunne drempelloze douchebodem van slechts 20 mm, leent zich uitstekend voor montage op houten vloeren. De douche betreden gaat daarmee eenvoudiger en veiliger voor doucheruimtes vanaf 0,90 meter bij 1,20 meter. De directe betegelbare doucheplaat is een geschikte douche-oplossing voor nieuwbouw en renovaties. Ze kan vlak ingewerkt worden zonder niveauverschil met de vloer en is eventueel combineerbaar met een douchescherm.
Drempelloze douchebodem voor houten vloeren| KlusVisie
Drempelloze douchebodem voor houten vloeren| KlusVisie
Drempelloze douchebodem voor houten vloeren| KlusVisie

De drempelloze douchebodem Aqua Flat is beschikbaar in twee afmetingen: 0,90 × 1,20 m en 1,20 x 1,20 m. Het product is voorzien van één horizontale sifon voor een inbouwhoogte tussen 97 mm tot 116 mm, een debiet van 0,9 l/s en een massief inox-rooster van 120 x 120 mm. Dankzij de afdichtingskit is de volledige installatie met inbegrip van de aansluiting op de chape 100 procent waterdicht, aldus fabrikant Jackon Insulation. De doucheruimte is volledig betegelbaar voor een onberispelijke afwerking. De doucheplaat is vervaardigd van waterdicht XPS. Dit materiaal is geschikt voor ruimtes met een hoge vochtbelasting. De meegeleverde kit bestaat uit een dichtingsband van 10 m, twee hoekstukken en lijm. Hiermee kan een professional de volledige douchebodem rondom optimaal afdichten. Een afdichtingsflens maakt de afwerking helemaal af.

Ruime keuze voor drempelloze douchebodem

Het geëxtrudeerd polystyreenhardschuim XPS met een speciale bekleding aan beide zijden zorgt voor een duurzame afwerking, zonder enig risico op vervormingen, condensvorming, vochtophopingen en schimmels. Het systeem biedt ruime keuze aan designroosters van massief geborsteld rvs. De douchebodem kan betegeld worden met alle tegelsoorten en -afmetingen en is combineerbaar met de Jackoboard-panelen. Alle uitvoeringen en inrichtingen van de doucheruimtes zijn mogelijk en kunnen snel en efficiënt worden geplaatst. Met deze panelen kunnen muren en vloeren waterdicht worden bekleed; leidingen en badkuipen bekist; en kunnen er doucheruimtes, wastafels, badkamermeubilair en zelfs nissen worden gecreëerd. De panelen lenen zich uitstekend voor de ombouw van bad naar een echte doucheruimte of om oneffenheden in de muur weg te werken. Bovendien zijn ze direct betegelbaar.

Te plaatsen in vier stappen

Omdat Aqua Flat slechts 20 mm dik is, kan de plaat op een houten vloer worden gemonteerd (parketvloer of spaanplaat).
Stap 1: de ondergrond voorbereiden
 – Controleer of de ondergrond stevig en niet flexibel is. Indien nodig moet hij worden verstevigd. Voor een optimale verzonken opstelling moet de houten vloer worden verwijderd op de plaats waar de doucheplaat komt. Een nieuwe houten vloer moet worden aangebracht rustend op de balken en zijdelings verstevigd met kepers .
Stap 2: lijmen
 – Strijk de houten ondervloer in met een geschikte primer en breng vervolgens de lijmmortel of een flexibele lijm aan. Lijm vervolgens de doucheplaat vast op de ondergrond.
Stap 3: de aansluitingen afwerken
 – De aansluitingen met de douchewanden en de vloer moeten waterdicht worden afgewerkt met flexibele afdichtingen, hetzij met de afdichtingskit Jackoboard, hetzij met een Jackoboard afdichtingsband in combinatie een vloeibare dichting. Zo krijg je een 100 procent waterdicht resultaat, is de belofte.
Stap 4: betegelen
 – Alles is mogelijk. Alleen de mozaïektegels van ≤ 25 mm vragen een specifieke aanpak. Hierbij wordt aanbevolen om de voegen met een epoxyhars te verwerken. Voor rolstoeltoegankelijke douches moeten er tegels van minstens 50 x 50 mm gebruikt worden.

Een product voor professionals

Jackson Insulation noemt Aqua Flat een ideaal product voor professionals. Zo is er geen voorbereidend werk nodig; de ideale hellingshoek is al voorgevormd. Ook is er geen risico op beschadiging van de doucheplaat, omdat het materiaal bijzonder drukvast is. Aqua Flat is gemakkelijk af te werken: het oppervlak van de doucheplaat heeft een speciale bekleding die toelaat om het oppervlak direct te betegelen. Er is bij de verwerking geen ergonomische belasting door het gewicht tijdens het transport en de plaatsing: de douchebodem weegt slechts 6,5 kg in de uitvoering 0,90 × 1,20 m. Van overbodig afval is ook geen sprake: de doucheplaat kan eenvoudig en nauwkeurig met een breekmes stofvrij op maat worden gesneden.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen