Dakbanen van BMI Icopal vernieuwd

BMI Icopal heeft de APP dakbanen EshaGum 446 en 446 WS (wortelwerend) vernieuwd. Met een nieuwe opbouw en een toegenomen dikte van 4,0 mm, zijn de dakbanen robuuster en beter bestand tegen vervuiling, aldus de fabrikant. Voor het sneller droogmaken tijdens de verwerking zijn beide varianten bovendien afgestrooid met talk. EshaGum 446 is geschikt als toplaag voor alle denkbare afdichtingstoepassingen en dakconstructies in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Voor een groen- of retentiedak biedt EshaGum 446 WS een nog betere wortelwerende, waterdichte basis.
Dakbanen van BMI Icopal vernieuwd| KlusVisie
Dakbanen van BMI Icopal vernieuwd| KlusVisie
Dakbanen van BMI Icopal vernieuwd| KlusVisie
Dakbanen van BMI Icopal vernieuwd| KlusVisie

EshaGum 446 was binnen het programma APP bitumen van BMI Icopal al een toonaangevend product op het gebied van dakbanen.  De kenmerkende dubbele inlage aan de bovenzijde van de baan zorgt voor een zeer sterke dakbedekking met de hoogst mogelijke dimensionele stabiliteit. De coating van APP beschermt EshaGum effectief tegen de gevolgen van veroudering, weersinvloeden en uv-straling. De verwachte levensduur bedraagt dan ook dertig jaar. Op basis van onderzoek en ervaringen van klanten heeft BMI Icopal deze dakbanen nu nog verder verbeterd.

Verbeteringen van de dakbanen


Een nieuwe opbouw maakt de dakbanen beter bestand tegen vuil. Vogelpoep en andere vuildeeltjes krijgen minder kans om zich aan het baanoppervlak te hechten. Dat zorgt ervoor dat de dakbedekking langdurig mooi blijft én langdurig goed functioneert. Met een toegenomen dikte van 4,0 mm is de dakbaan nu nog beter geschikt als basis voor elk type daktuin, dakterras of retentiedak. De afstrooiing met talk biedt een groot voordeel ten opzichte van zand of minislate doordat talk minder vocht opneemt en bij de verwerking dus sneller is droog te maken.

Overige voordelen


De EshaGum 446 dakbanen zijn voorzien van grooves-technologie. De onderzijden van de dakbanen hebben een zeer fijn profiel, ‘grooves’ genaamd die afgedekt zijn met een wegbrandfolie. Dit zorgt bij verhitting voor een snellere en meer gelijkmatige vloei van het bitumen en daardoor voor een optimale hechting aan de ondergrond. De dakbanen zijn recyclebaar en Komo-gecertificeerd. Er geldt een tien jaar verzekerde productgarantie en er is een tien jaar All-in projectgarantie mogelijk voor nog meer zekerheid.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.