Cursus houtsoorten herkennen

De tweedaagse cursus ‘Houtsoorten herkennen, 50 veel voorkomende soorten’ kan van pas komen voor de vakman die meer wil weten over de wondere wereld van hout. Organisator SHR biedt eerst een digitaal voorcollege, zodat je goed kunt inschatten wat je kunt verwachten.
Cursus houtsoorten herkennen| KlusVisie

De docent van de cursus houtsoorten herkennen laat in een halfuur zien wat de basisvaardigheden zijn. Ook geeft hij aan welke basiskennis van belang is. Andere aandachtspunten zijn het cursusmateriaal en de lesvormen die hij gaat gebruiken.

Uiterlijke kenmerken belangrijk voor houtsoorten herkennen

Tijdens de cursus zelf leren de deelnemers over de uiterlijke kenmerken van hout en hoe je houtsoorten van elkaar kunt onderscheiden. Behandeld worden zes naaldhoutsoorten, veertien gematigde loofhoutsoorten en zo’n dertig tropische loofhoutsoorten. Denk aan onder meer grenen, vuren, lariks, douglas, oregon pine, berken, beuken, eiken, bangkirai, meranti, merbau teak en wengé.
De organisatie verwacht dat je na de cursus onder meer de 3D-houtstructuur kunt herkennen, zoals zichtbaar met het blote oog en een loepje, variaties in houtkwaliteit, gewicht, kleur, en geur leert kennen, de eenvoudige kenmerken kunt onderscheiden van loof- en naaldhout, ringporig en verspreidporig en tropisch en niet-tropisch hout.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor vakmensen die met hout werken, in houtproducten handelen of geïnteresseerd zijn in hout en houtgebruik. De kosten voor de cursus bedragen 640 euro, inclusief lesboek (zie ook www.houtvademecum.com; winkelprijs €139,95). Dit boek wordt als cursushandleiding gebruikt. Het voorcollege wordt op 21 september gegeven. Aanmelding via inf[email protected] onder vermelding van bedrijfsnaam, naam en e-mailadres.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen