Concept my.FEIN voor digitaal gereedschapsbeheer

Fein introduceert het concept my.FEIN voor digitaal gereedschapsbeheer en de nieuwe snellader ALG 80 BC met Bluetooth-connectiviteit. Met de app my.FEIN en online-portal kunnen professionals en dealers vanaf deze maand hun Fein-producten online beheren en serviceaanvragen afhandelen.
Concept my.FEIN voor digitaal gereedschapsbeheer| KlusVisie
Concept my.FEIN voor digitaal gereedschapsbeheer| KlusVisie
Concept my.FEIN voor digitaal gereedschapsbeheer| KlusVisie

Met de nieuwe app my.FEIN en de online-portal hebben de gebruikers en dealers van elektrisch gereedschap van Fein, dat eerder zijn Multitool-modellen opnieuw in de markt zette, op elk moment en op elke locatie inzage in hun productbestand. Bovendien is het mogelijk om de aankoopbonnen en garantiebewijzen van het betreffende product toe te voegen. Deze gratis servicedienst heeft als doel om de gewone werkdag van klanten en dealers te verlichten. In combinatie met de my.FEIN-app kunnen gebruikers van de ALG 80 BC in real time de accutoestand op de smartphone of tablet weergeven. De gebruiker kan indien gewenst een pushbericht ontvangen zodra de accu is opgeladen.

Online-portal en app

Door scannen van het typeplaatje kan het elektrische gereedschap van Fein in my.FEIN worden ingevoerd. Het gereedschap wordt dan snel onderdeel van de digitale voorraadlijst en kan op elk moment worden opgeroepen. Bovendien kunnen klanten en dealers de aankoopbonnen van de afzonderlijke gereedschappen uploaden, waardoor my.FEIN een belangrijke en transparante tool wordt wat betreft het aantal en type gereedschappen. De leeftijd van het gereedschap doet er hierbij niet toe. Niet alleen de doe-het-zelver met enkele dierbare elektrische gereedschappen profiteert hiervan, maar vooral metaal- en bouwbedrijven die overzicht willen behouden over het grote aantal machines, opladers en accu’s. 

Informatie naar my.FEIN

De snellader ALG 80 BC met Bluetooth-connectiviteit stuurt via Bluetooth informatie naar de my.FEIN-app en de gebruiker kan deze informatie op een smartphone of tablet oproepen. De app informeert over de laadtoestand van de ingestoken accu en over het aantal uitgevoerde laadcycli. Bovendien kan de gebruiker zich via een pushbericht laten informeren wanneer de accu voor 80, 90 of 100 proecent is opgeladen. “De combinatie van my.FEIN en de netwerkgebaseerde lader is uiterst comfortabel voor de gebruiker: Tot nog toe moest hij op de lader controleren hoeveel de accu was opgeladen, licht productmanager Nikolai Chrust een van de praktische aspecten van de netwerkgebaseerde lader toe. “Nu wordt hij via my.FEIN direct op een mobiel eindapparaat geïnformeerd.”
Alle Fein 10,8- tot 18V-lithium-ion-accu’s uit het accuprogramma kunnen met de nieuwe snellader worden opgeladen. Bovendien zit de lader ook in alle accustartsets met 18V-lithium-ion-accu. Gebruikers kunnen de lader online voor de 3 jaar Fein Plus-garantie registreren. Dit kan via de nieuwe my.FEIN-app, beschikbaar in de App Store (voor iPhone, iPad) en in Google Play (voor Android) of de gratis online-portal my.fein.com.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen