Bijna 80 procent werkt door deze zomer

Uit recent onderzoek van Werkspot.nl onder vakmensen op het platform blijkt dat de werkdruk momenteel hoog is. De verwachting is dat de vraag naar vakmensen nog verder toeneemt. Bijna 80 procent van de ondervraagde vakmensen geeft aan door te zullen werken tijdens deze bouwvak. De belangrijkste redenen om door te werken zijn Covid-19 en het feit dat consumenten meer thuis zijn en hun vakantiegeld deze zomer investeren in de woning.
Bijna 80 procent werkt door deze zomer| KlusVisie
Bijna 80 procent werkt door deze zomer| KlusVisie

De helft van de ondervraagden verwacht meer werk nu consumenten (meer) thuis zijn. Zij zien een direct verband met Covid-19 en verwachten dat consumenten juist nu klussen uitbesteden. Ronald Egas, ceo van Werkspot.nl, verwacht dat vakmensen dit jaar doorwerken in de bouwvak, omdat het vooruitzicht qua hoeveelheid beschikbaar werk in de periode na de bouwvak onzeker is.

Investering vakantiegeld

60 procent van de vakmensen verwacht dat een groot deel van de consumenten het vakantiegeld dit jaar in hun woning investeert. Dit komt overeen met wat de consumenten zelf aangeven. Uit recent onderzoek, uitgevoerd door Memo2 onder 1876 Nederlandse huiseigenaren blijkt dat bijna 40 procent van de Nederlanders het vakantiegeld gebruikt voor een verbouwing, de tuin, het interieur of zonnepanelen.

Stijging 30 procent klussen online

Egas: “Het lijkt erop dat consumenten nu vaker online op zoek gaan naar een goede vakman- of vrouw. Na een kortstondige dip in de weken nadat Covid-19 werd geconstateerd, is het aantal klussen op Werkspot.nl met meer dan 30 procent gestegen ten opzichte van de zomer van 2019. Met name de klussen buitenshuis zijn populair.”

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen