Bewezen milieuprestaties voor lijmen en kitten van Bostik

Medio 2019 introduceerde Bostik met Premium Aware een assortiment lijmen en kitten waarvan ieder product minimaal één onafhankelijke duurzaamheidscertificering heeft. Vier van die producten zijn nu ook in bezit van een EPD, de internationaal erkende milieuproductverklaring. EPD’s geven architecten, ontwerpers en andere professionals meer begrip van de milieu-impact van een product. Daarmee voldoen deze producten beter aan de internationale duurzaamheidsnormen voor projecten.
Bewezen milieuprestaties voor lijmen en kitten van Bostik| KlusVisie
Bewezen milieuprestaties voor lijmen en kitten van Bostik| KlusVisie

De hybride kit en lijm zonder vlekvorming Bostik H750 Seal’n’bond Premium, de sterke construct­ie- en montagelijm zonder randzonevervuiling H980 High Tack Premium, de breed inzetbare hybride kit H995 Premium Allround en de allround siliconenkit met lage modulus S960 Silicone Non Staining behaalden recent de EPD-productverklaring. De chemische samenstelling van de producten valt onder de EPD-modellen van de FEICA (Vereniging van de Europese lijm- en kitindustrie) en is geverifieerd door IBU (Institut Bauen und Umwelt).

Bostik streeft naar meer bewezen milieuprestaties


EPD’s (Environmental Product Declaration) tonen de milieubelasting van een product tijdens de gehele levensfase. Ze zijn een bewijs van goede milieuprestaties van de producten, gebaseerd op objectieve, transparante en wetenschappelijk bepaalde informatie. Met de Premium Aware-producten liep Bostik naar eigen zeggen al voor op wettelijke eisen. EPD’s stimuleren de vraag naar bouwproducten die minder schadelijk zijn voor het milieu extra. Architecten, ontwerpers en aannemers maken steeds meer gebruik van deze informatie zodat ze zeker weten dat materialen en producten geen negatieve invloed hebben op hun duurzame projecten. De kit- en lijmenleverancier, die eerder dit jaar zijn One Flooring Range introduceerde, wil ook voor de overige Premium Aware-producten een EPD verkrijgen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen