BetteAir: douchetegel als douchevloer

Met BetteAir introduceert Bette naar eigen zeggen als eerste fabrikant ter wereld een douchevloer in de vorm van een douchetegel. Ontwerper Dominik Tesseraux: “Dankzij de afmetingen die gelijk zijn als grote tegels integreert BetteAir perfect in de vloer en valt nauwelijks op. Daarbij heeft de nieuwe douchetegel alle voordelen van een tegel, echter niet de nadelen, zoals de kans op lekkage.”
BetteAir: douchetegel als douchevloer| KlusVisie
BetteAir: douchetegel als douchevloer| KlusVisie
BetteAir: douchetegel als douchevloer| KlusVisie
BetteAir: douchetegel als douchevloer| KlusVisie

Tesseraux legt uit waarom met BetteAir lekkage tot het verleden behoord. “Dit is te danken aan het duurzame geglazuurde titaanstaal, die de douchetegel bovendien een esthetisch design geeft. Bovendien is de douchetegel vrij van voegen en daardoor zeer hygiënisch en eenvoud schoon te maken. Naast het exclusieve ontwerp is de bodemgelijke montage een echte revolutie. Want de douchetegel kan net als bijvoorbeeld keramische tegels, direct op de vloer worden gelijmd.”

Afmetingen BetteAir conform tegels

Bij het woord douchetegel denkt men in eerste instantie aan een keramische of een natuurstenen tegel. Bette heeft de naam douchetegel bewust gekozen, omdat BetteAir dezelfde eigenschappen heeft als een tegel. De vorm, afmetingen en montage zijn namelijk hetzelfde als bij grote tegels. Om die specifieke vorm te produceren heeft Bette, dat eerder al een fijn ‘bad voor twee’ introduceerde een uniek productieproces ontwikkeld en de dikte weten te reduceren van 30 naar 10 mm. Conform de dikte van gangbare keramische tegels. Ook de hoeken zijn zeer strak en hebben een hoekradius van slechts R8. Al deze aspecten geven BetteAir de looks van een tegel, aldus de fabrikant.

Nieuwe en zelfreinigende afvoer

Ook de afvoer heeft Bette nieuw ontwikkeld. Deze is net zo vlak als het omliggende oppervlak, zodat deze niet voelbaar is. De kleur van het afvoerdeksel is ook gelijk aan de douchetegel, zodat deze een geheel vormt. Het water stroomt door een spleet van slechts 3 mm. Dit lijkt gering, echter de afvoercapaciteit van 0,6 l/s is ruim voldoende voor bijvoorbeeld regendouches. Voor de reiniging kan het deksel eenvoudig uitgenomen worden. Veel te reinigen valt er overigens niet, want de afvoer is zelfreinigend. In de afvoer en sifon kunnen geen haren achterblijven.

Vele kleuren en afmetingen

Voor veel ruimtelijk comfort is de douchetegel BetteAir leverbaar in acht afmetingen. De vierkante maten zijn 900 en 1.000 mm, de rechthoekige maten zijn: 1.000 x 900 mm, 1.200 x 800 mm, 1.200 x 900 mm, 1.200 x 1.000 mm en zelfs de XL-maten 1.400 x 900 mm en 1.400 x 1.000 mm. Om de douchetegel harmonieus of juist opvallend te integreren is deze leverbaar in 31 kleuren. Er kan worden gekozen uit acht sanitairkleuren, 22 exclusieve matkleuren en de bijzondere effectkleur Blue Satin.

Hoogste klasse C-antislip

Voor het voorkomen van uitglijden kan de douchetegel BetteAir optioneel worden geleverd met een onzichtbare antislipcoating. Daarbij kunt u kiezen uit BetteAntirutsch Pro of het nieuwe nog effectievere BetteAntirutsch Sense, speciaal ontwikkeld voor glanskleuren. Met BetteAntirutsch Sense voldoet Bette aan de hoogste waarderingsklasse C volgens DIN 51097. Hiermee is Bette uniek want geen andere fabrikant kan aan klasse C voldoen.

Geen geluidsoverlast met BetteAir

Om geluidsoverlast s ’nachts te voorkomen, ideaal bij bijvoorbeeld hotels, is BetteAir uitgerust met een geluiddempende voering. Dit zorgt ervoor dat tijdens het douchen de geluidsdruk niet meer dan 17 dB(A) bedraagt. Hiermee voldoet BetteAir aan geluidsklasse 3 van de VDI 4100. Ook de bodemgelijke montage is een revolutie want de douchetegel BetteAir kan net als een tegel op de ondergrond worden gelijmd. Voor een snelle montage wordt BetteAir volledig voorgemonteerd geleverd. De installatie is plug & play en bespaart tijd en kosten voor zowel installateur als tegelzetter.