Berner verbetert populaire houtschroef

De populaire houtschroef Easyfast Wave van Berner is per direct verkrijgbaar met verbeterde features. De gepatenteerde schroef is er vanaf nu in de nieuwe plus-variant en biedt professionals veel nieuwe voordelen, aldus de fabrikant. 
Berner verbetert populaire houtschroef| KlusVisie
Berner verbetert populaire houtschroef| KlusVisie

Sinds de introductie in 2014 werden van de Easyfast Wave miljarden exemplaren door professionals in Europa verwerkt, waarvan 137 miljoen in Nederland, 80 miljoen in België en 3 miljoen in Luxemburg. Vanaf nu heeft deze schroef met de Easyfast Wave plus een opvolger. Dit is het resultaat van ruim drie jaar onderzoek en ontwikkeling. De feedback van klanten diende hierbij als basis om de schroef nog beter te laten aansluiten op de specifieke eisen van professionals in de hout- en metaalsector.

Houtschroef voor schroefverbindingen dicht bij de rand

Dit wordt al gelijk duidelijk bij het aanzetten van de schroef: de schroefpunt met gereduceerde punthoek zorgt voor een snel en verloopvrij positioneren op het oppervlak. Doordat de schroefdraad doorloopt tot in de punt, verloopt het aangrijpen en inschroeven een stuk sneller. Vooral bij het bovenhands werken of het werken met één hand zorgt dit voor minder belasting van mens en machine. Het risico op splijten en splintervorming wordt dankzij de doorontwikkelde punt “rib” en spaanbrekertechnologie van de schroefpunt kleiner, aldus Berner, de leverancier die eerder al een productassortiment introduceerde om beschadigde oppervlakken slim te herstellen. Hierdoor is de Easyfast Wave plus zeer geschikt voor schroefverbindingen dicht bij de rand, die doorgaans toch al lastig zijn. Ook het tijdrovende voorboren aan de randjes is daarmee overbodig. De freesschacht (bij deeldraad) zorgt voor een verruiming voor de schacht en vermindert het indraaimoment tot wel 25 procent. De verzonken freesbekken onder de schroefkop dragen ook bij aan comfortabeler werken en maken verzinken in zowel hout als metaal mogelijk.

Easyfast Wave plus is veelzijdig inzetbaar


De Easyfast Wave plus is in verschillende diameters (van 3 tot 6 mm) en zowel met deeldraad als volledige draad verkrijgbaar. De premiumschroef wordt geleverd met een chroom VI-vrije corrosie laag voor gebruik in droge binnenruimtes of ruimtes in de open lucht die niet rechtstreeks aan weersinvloeden zijn blootgesteld. De Easyfast Wave plus is veelzijdig inzetbaar, aangezien de schroef geschikt is voor alle soorten houtverbindingen. Dit vernieuwde product van Berner toont zijn volle kracht vooral in de meubel- en keukenbouw, binnenhuis afwerkingen, trappenbouw, raam- en deurmontage en houtskeletbouw.