Berner introduceert krachtig X-Treme PUR-schuim

Goed nieuws voor de bouwsector: de productingenieurs van de Berner Group zijn erin geslaagd de kracht van 25 kg cement te verpakken in een spuitbus van 750 ml. Het Berner X-Treme PUR-schuim is volgens de producent: snel en sterk (verlijming na 5 minuten), te gebruiken op verschillende ondergronden en EC1 Plus-gecertificeerd.
Berner introduceert krachtig X-Treme PUR-schuim| KlusVisie

De multifunctionele constructieschuimlijm werd doorontwikkeld in het eigen laboratorium in Duisburg. Met het X-Treme PUR-schuim, dat een extreem sterke hechting heeft op veel materialen en ondergronden, beschikt de vakman volgens Berner nu over een krachtige alles-in-één oplossing die andere producten op de bouw overbodig maakt. Dit bespaart tijd en geld bij werkzaamheden als het verlijmen van niet dragende muren en gipsplaten, kleine decoratieve elementen en isolatie werkzaamheden.

PUR-schuim met ongekende kleefkracht

Het X-Treme PUR-schuim heeft volgens Berner niet alleen een ongekende kleefkracht, maar is ook eenvoudig aan te brengen met een PUR-pistool en werkt bijzonder snel. Het schuim bereikt binnen 5 minuten zijn volledige sterkte. Geassembleerde onderdelen hebben dan geen extra ondersteuning meer nodig.
“Wij zijn er trots op dat wij onze klanten een eigen ontwikkeling kunnen aanbieden die een revolutie betekent ten opzichte van de traditionele manier van werken. Het lijmschuim is bovendien EC1 Plus-gecertificeerd en sluit daarmee aan op de trend van emissiearm bouwen”, benadrukt Thomas Eikel, segmentmanager Construction bij de Berner Group. “Bijkomend voordeel is dat het schuim zich perfect aanpast aan het materiaal en oneffenheden direct opvult, waardoor het oppervlak niet hoeft te worden geëgaliseerd vóór het verlijmen. De vakman kan dus direct aan de slag!”

Grote cementzakken verleden tijd

Dankzij het X-Treme PUR-schuim behoort het tillen en dragen van grote cementzakken voor veel toepassingen definitief tot het verleden. “Onze goed doordachte chemie oplossing vervangt cement en hecht bakstenen, gipsplaten, pleisterwerk, kunststof etc veel sneller aan elkaar. De spuitbus van 750 ml is gebruiksklaar. Bovendien kan er schoon gewerkt worden, omdat bij het aanbrengen geen stofvorming optreedt. En dit laatste spaart dan weer tijd bij het opruimen”, aldus Thomas Eikel.