Balkongevoel met de uitzettuimelvensters van Velux

Velux lanceert een nieuwe variant van zijn populaire 2in1- en 3in1-dakraamoplossingen: uitzettuimelvensters die met een onderhandgreep te bedienen zijn. Omdat het raam aan de bovenzijde scharniert, kan deze in een hoek van maar liefst 45° geopend worden. De dakramen zijn volgens de fabrikant aantrekkelijker geprijsd, gemakkelijker te monteren dan gekoppelde dakramen en zijn vanaf oktober dit jaar beschikbaar.
Balkongevoel met de uitzettuimelvensters van Velux| KlusVisie

De uitzettuimelvensters van Velux zijn verkrijgbaar met twee of drie ramen waarbij er 1 of 2 als uitzetvenster, met een handgreep aan de onderzijde, geopend wordt. Deze wijde opening in een hoek van 45° geeft huiseigenaren een panoramisch uitzicht en zo ontstaat een weids en balkonachtig gevoel. Het slanke ontwerp en de profielen zorgen daarnaast voor maximale toetreding van daglicht in de woning.
Dankzij het enkele kozijn is de montage van meerdere ramen eenvoudig, het volgt de bekende principes, maar met minder onderdelen. Alle ramen zijn demontabel om het gewicht van het product te verminderen. Dit maakt het makkelijker om het dakraam naar het dak te verplaatsen. Er is dus slechts één installatie en één gootstuk nodig om het effect van meerdere dakramen te krijgen.

Symmetrische en asymmetrische varianten

Voor een persoonlijk ontwerp is het 2in1-dakraam verkrijgbaar in acht verschillende maten met zowel symmetrische- als asymmetrische varianten. Het 3in1-dakraam is beschikbaar in twee maten. Daarnaast zijn alle maten verkrijgbaar in twee verschillende soorten beglazing, een 2-laags- en een 3-laags-beglazing, met een nog hogere thermische isolatie.

Dakraamaccessoires van Velux

De 2in1- en 3in1-dakramen worden ondersteund door een groot aantal Velux-dakraamaccessoires, onder andere de buitenzonwering en verduisterende rolluiken. De nieuwe dakraamoplossingen ondersteunen ook andere accessoires als lichtregulerende en verduisterende rolgordijnen om kamers koel en donker te houden wanneer dat nodig is.