Afvoersysteem Geberit Silent-PP nu ook in Nederland

Al jaren onderdeel van het internationale Geberit-assortiment en nu ook verkrijgbaar in Nederland: het Geberit Silent-PP afvoersysteem met steekverbinding. Met het materiaal PP biedt Geberit een duurzamer alternatief voor PVC, wat in Nederland zeer veel wordt toegepast. Het materiaal PVC is minder sterk, bij verbranding schadelijk voor het milieu en niet goed herbruikbaar. Om die reden heeft Geberit besloten het milieuvriendelijkere afvoersysteem ook op de Nederlandse markt te introduceren. 
Afvoersysteem Geberit Silent-PP nu ook in Nederland | KlusVisie
Afvoersysteem Geberit Silent-PP nu ook in Nederland | KlusVisie

Geberit Silent-PP is een hydraulisch geoptimaliseerd afvoersysteem met steekverbindingen. Het volledige assortiment buizen en fittingen maakt een snelle, eenvoudige, veilige en kostenefficiënte montage mogelijk. De drielagen-buizen en de hydraulisch geoptimaliseerde fittingen dempen het geluid beter dan de traditionele materialen, die bij afvoersystemen met steekverbindingen toegepast worden. Silent-PP is een compleet assortiment buizen en fittingen en verkrijgbaar in de diameters 40, 50, 75, 90, 110, 125 en 160 mm en kan veilig en eenvoudig verbonden worden met Geberit PE en het akoestisch geoptimaliseerde Geberit Silent-db20 afvoersysteem.

Duurzame afdichting met Silent-PP

Geberit Silent-PP buizen en fittingen hebben een hoge ringstijfheid, wat volgens de fabrikant een eenvoudige en betrouwbare verwerking mogelijk maakt.De moffen zijn uitgerust met lippendichtingen in EPDM, een decennialang beproefde techniek, die zorgt voor duurzame afdichtingen in het volledige afvoersysteem. Daarnaast biedt Silent-PP bij het verbinden van fittingen een extra controle op de inschuifdiepte middels een zichtbare insteekdiepte. Dit biedt naast een duurzame afdichting van alle verbindingen ook extra veiligheid.
Met de stroom T-stukken van Geberit kan de verzamelleiding op verdiepingen zodanig worden aangesloten op de standleiding, dat er een optimale instroming plaatsvindt. Bovendien zijn alle Geberit Silent-PP fittingen uitgerust met een markering per 30°. Dit laat volgens Geberit een snelle en eenvoudige uitlijning van het volledige systeem toe.

Slagvast bij lage temperatuur

Omdat Geberit Silent-PP vervaardigd wordt van robuuste materialen met een hoge slagvastheid bij lage temperaturen, kunnen buizen en fittingen zelfs bij lage temperaturen veilig verwerkt worden, zonder risico op breuk. Het hoge koolstofgehalte in de buizen en fittingen van het Geberit Silent-PP afvoersysteem beschermt het materiaal tegen veroudering onder invloed van zonlicht. Hierdoor kunnen buizen en fittingen zonder problemen (tijdelijk) buiten opgeslagen worden. Tijdens de ontwikkeling van producten staat een minimale impact op mens en milieu centraal bij Geberit. Het Geberit Silent-PP leidingsysteem is daar volgens de fabrikant een mooi voorbeeld van. Het is PVC-vrij en uitsluitend gemaakt uit niettoxische polymeren, bovendien zijn de leidingen gemakkelijk en 100 procent recyclebaar.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen