Accu-combihamer van Metabo ‘sterkste in zijn klasse’

De nieuwe accu-combihamer KHA 18 LTX BL 40 van Metabo is krachtig, zorgt voor een snelle voortgang van het werk en biedt maximale mobiliteit, aldus de fabrikant. Met een krachtige borstelloze motor en een verbeterd slagmechanisme heeft de nieuwe combihamer in de 5 kg-klasse volgens Metabo op dit moment de hoogste boorsnelheid en levert de beste sloopprestaties in de markt.
Accu-combihamer van Metabo ‘sterkste in zijn klasse’ | KlusVisie
Accu-combihamer van Metabo ‘sterkste in zijn klasse’ | KlusVisie
Accu-combihamer van Metabo ‘sterkste in zijn klasse’ | KlusVisie

Met een slagenergie van 8,6 Joule is de 18 volt accu-combihamer KHA 18 LTX BL 40 de krachtigste hamer in zijn klasse, aldus Metabo. “Professionele gebruikers moeten vaak heel veel gaten achter elkaar boren – en dat ook nog vaak op verschillende locaties, die op de bouwplaats ver uit elkaar liggen. Ze zijn dus op een snelle voortgang en een grote flexibiliteit aangewezen. En precies daarvoor hebben wij onze nieuwe accu-hamer ontwikkeld“, Johannes Steeb, productmanager bij Metabo. “Stopcontacten zoeken en kabels aanleggen behoren daarmee tot het verleden, want de nieuwe machine kan altijd en overal worden gebruikt.“ Om ervoor te zorgen dat de moeilijkste taken ook veilig worden uitgevoerd, is de nieuwe accu-hamer voorzien van een geïntegreerde vibratiebeveiliging en de effectieve stofafzuiging ESA max.

Beitelen en boren met de accu-combihamer

Combihamers worden vaak aan extreme omstandigheden blootgesteld: de machines worden veelvuldig gebruikt en draaien daarbij zeer lang. “De belastbaarheid van de machines is een belangrijk onderwerp”, weet Steeb. “Onze nieuwe accu-combihamer kan tegen een stootje. Dat geldt zowel voor de zware beitelwerkzaamheden als voor het boren in beton. Met slechts één acculading van een accu-pack van 10.0 Ah van Metabo kan je 12 gaten voor keilbouten van 24 mm Ø en een lengte van 150 mm in beton boren – en dat in minder dan één minuut per boorgat. Een robuuste behuizing van aluminium gietwerk beschermt tegen de inwerking van stoten van buitenaf. Bovendien is de machine uitgevoerd met een Brushless-motor. Het voordeel daarvan: bij borstelloze motoren vervalt het vervangen van de koolborstels, die bij traditionele machines de grootste factor voor slijtage zijn. Daardoor valt de machine op door zijn lange levensduur.”

Veilig tegen trillingen en stof

Ongeacht of het hamerboren of beitelen in beton, metselwerk of steen betreft – trillingen en stof bemoeilijken het werk. De nieuwe accu-combihamer biedt uitkomst: enerzijds dempt Metabo de trillingen op actieve wijze met het anti-vibratiesysteem. Anderzijds zorgt de stofafzuiging ESA max voor een nog betere bescherming van de gezondheid. Het kan bij verschillende hamerboor- en beiteltoepassingen worden gebruikt en kan snel en zonder gereedschap gemonteerd worden. Om alles goed schoon te houden, sluit de gebruiker gewoon een alleszuiger aan, zoals bijvoorbeeld de nieuwe accu-alleszuiger ASR 36-18 BL 25 M SC van Metabo. Dankzij het geïntegreerde ‘CordlessControl’-systeem wordt deze automatisch gestart, zodra de hamer in bedrijf is. Het handmatig in- en uitschakelen vervalt. Zo gebeurt het complete arbeidsproces – boren, beitelen en afzuigen – helemaal snoerloos.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen