100.000ste klant voor houtbedrijf opmaatzagen.nl

Kilometers naar de bouwmarkt rijden om een hele plaat hout te halen voor een klus in huis? Dat hoeft niet langer, als het aan opmaatzagen.nl ligt. Het Veenendaalse houtbedrijf wil het helemaal anders doen in de 'stoffige' houtbranche. Je bestelt bij hen eenvoudig hout op maat via een online tool, waarna zij de planken voor je op maat zagen en gratis bij je thuisbezorgen. En dat valt in de smaak, want het bedrijf heeft inmiddels al 100.000 klanten geholpen. "Wij doen het lastige werk."
100.000ste klant voor houtbedrijf opmaatzagen.nl| KlusVisie

De oprichters van opmaatzagen.nl kwamen op het idee toen ze bij een reclamebureau werkten en hielpen bij het opzetten van een lokale zagerij. Ze zagen dat bouwmarkten hout graag per hele plaat wilden verkopen, zelfs als je maar een klein stuk hout nodig had. Bovendien focusten die bouwmarkten zich niet op professionele bewerking en kon je er niet online bestellen. Dat moest anders, vonden ze.

Makkelijke besteltool

Het bedrijf bedacht een online besteltool, waarmee zelfs iemand met twee linkerhanden eenvoudig iets kan bestellen. Hoe het werkt? Je vult op hun site de gewenste afmetingen van het materiaal in, op basis van je eigen schets, waarna er een bestellijstje uitrolt met de gezaagde platen. Opmaatzagen.nl doet vervolgens al het zaagwerk, dat volledig computergestuurd is en tot op de millimeter nauwkeurig kan zagen.
Vervolgens wordt het hout vanaf drie werkdagen gratis bij je thuisbezorgd, zodat je het alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten. Dat scheelt je weer een rit naar de bouwmarkt en gedoe bij de balie met een bestellijstje. En heb je nou niet de juiste schroeven of lijm in huis, dan kan je dat ook bij het bedrijf bestellen. “We proberen het je zo makkelijk mogelijk te maken”, vertelt mede-oprichter Bauke.

Zo min mogelijk verspilling

Ook fijn: bij het bedrijf kan je populaire materialen ook in een klein stukje bestellen in plaats van per hele plaat. Op die manier wil het bedrijf ook verspilling tegengaan. Wat er overblijft, gebruikt het bedrijf voor een nieuwe opdracht. Zo willen ze op maat gezaagd hout ook betaalbaar houden. En daar zijn klanten blij mee. Het bedrijf scoort een 9,3 als klantcijfer, wat een hele prestatie is voor een bedrijf dat kwetsbaar maatwerk levert en waar elke bestelling anders is.

Opmaatzagen.nl helpt inspiratie opdoen

Opmaatzagen.nl helpt mensen ook inspiratie opdoen voor klusjes in huis. Zo vind je op hun site meer dan duizend DIY-projecten van andere klanten met details en foto’s, bijvoorbeeld van kasten en tafels. Het materiaal dat daarvoor is gebruikt, kan met één klik op de knop besteld worden. En je kan de maten ook nog aanpassen aan je eigen behoeften.
“Ik word nergens zo blij van als dat mensen ons een klusproject sturen”, zegt Bauke. “Mensen zijn echt trots op hun projecten. Onze klanten inspireren elkaar.”

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen