vrijdag, 20 april 2018 09:18

Opgefriste voegen

Wil de klant voor lange tijd verlost worden van zwarte schimmel in de badkamer? Wil de klant verkleurde voegen opfrissen? Dan kun je met VoegXpert een interessante oplossing aanbieden.

De Limburgse schilder Roy Croes bezocht (en bezoekt) voor zijn werk onder meer hotels. Daar ontdekte hij dat een op het oog goed gesloten cementvoeg op termijn vuil, kalk en vet opneemt. Tevens verkleuren voegen en ook duikt regelmatig zwarte schimmel op. Croes ervoer dat schoonmaakmiddelen op chloorbasis op den duur de voeg aantasten, ze worden poreuzer. De schimmel keert steeds sneller terug, want vindt in de poreuze voegen een fijne leeflaag. 
Dit ongemak ervaren ook producenten van voeg-cement, zo weet Croes. Inmiddels constateert hij ook dat na een schoonmaakronde door het hotelpersoneel met bleek en schimmelverwijderaar de zwarte schimmel doorgaans na zo’n vier maanden terugkeert. De oplossing: het saneren van de voegen of de tegelwand slopen. Dat zijn voor zijn klanten kostbare oplossingen. Een paar jaar geleden bood Croes met het product TixTop een oplossing. Dit verfproduct maskeerde niet alleen verkleuringen maar sloot de voeg ook af. De schimmelaangroei neemt vervolgens sterk af. Maar het product was niet helemaal naar zijn zin. Hij ontwikkelde VoegXpert waarmee hij stevig aan de weg timmert. Met VoegXpert kan Croes de vakman een relatief goedkope oplossing bieden waarmee hij zonder overlast te veroorzaken de klant van dienst is. 

Lees het volledige artikel in KlusVisie 3-2018.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015