vrijdag, 20 april 2018 09:17

Luxe scheurbus voor het hele gezin

De dealer denkt: laten we die gasten eens goed in de watten leggen. Wellicht helpt dat. We nemen dan ook plaats in een VW Transporter die van alle gemakken is voorzien. Met deze bus wil je met het gezin op vakantie gaan of als luxevervoer gebruiken. Alle toeters en bellen inclusief het zonnedak maken indruk. Maar rijdt de bus als een dweil, dan is de verwennerij vergeefse moeite. 

Het is nog vroeg, de eerste bak koffie begint langzaam te werken. We hebben behoefte aan wat spektakel om de hormoonspiegel op te jagen. Kan een klusbus anno 2018 voorzien van een automatische transmissie sensationeel uit de hoek komen? We zoeken vlak bij de dealer – gaat het mis, dan scheelt dat een hoop gedoe – een rustig stukje weg en zetten de bus stil. Dan keihard de plank intrappen. De VW scheurt in 10,5 seconden naar 100 km/u, seconden rapper dan de onlangs geteste Ford Transit. Daarmee is de koek niet op. We zetten de pook in de sportstand en halen een volle seconde van de tijd af. Dat deze VW de Ford er afrijdt, verrast niet. Want onder de kap huist een 204 pk-krachtbron. Die heeft meer pit dan de motor van de geteste Ford. Appels met peren vergelijken, dus. Maar toch, het eerste kicken-moment is alvast binnen.

Verslavend
De 204 paardenkrachten werken verslavend. Want ook zonder ‘zware voet’ ervaren we de voordelen van zo’n dikke motor. Bij inhaalacties en dergelijke zoeft de Transporter met veel souplesse door het verkeer. Het verbruik valt mee: rond de 6 l/100 km. We zetten de stoelen in een luie stand – mogelijk vanwege het ontbreken van het tussenschot – en gaan er eens goed voor zitten. De keuze valt op een toeristische route met zeer weinig verkeer omdat vandaag een steenkoude noordwester Maasvlakte II teistert. We willen ervaren hoe goed de VW stuurt. Eerst pakken we een fly-over van de N15. De display adviseert een kruissnelheid van 60 km/u, terwijl we toch echt geen centje pijn ervaren bij 100 km/u. Oké, de onbeladen VW helt licht over. Maar een gevoel van fataal uitbreken, nee, geen moment. De bochten van de weg achter de duinendijk mogen induiken is een waar genot. 

Lees het volledige artikel in KlusVisie 3-2018.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015