woensdag, 31 januari 2018 14:54

Ford verleidt met excellent rijgedrag

Ford pakt met de Transit Custom de vakpersprijs Bestelauto van het Jaar 2018. De onderscheiding maakt nieuwsgierig. Deze Transit krijgt dit jaar een facelift. De motor en het onderstel blijven hetzelfde, qua rijeigenschappen verandert er niets. De vernieuwde bus gaat in april in de verkoop. Voor de lezer met interesse in een Ford kan de aanschaf van het oude model juist nu interessant zijn: er komen ongetwijfeld aanbiedingen. Een rijtest met de Ford Transit Custom is dan ook op zijn plaats.

Sjorogen
De Ford-versie Transit Custom 2018 krijgt een grill die gelijkenis heeft met de personenauto’s van Ford. Maar ook het huidige model mag er zijn met de scherp gesneden koplampen en een stoere belijning (1. en 2.). Voor de rit besluiten we eerst de met houten panelen afgewerkt laadruimte te inspecteren. Want veel ruimte is net even belangrijker dan de uitstraling. Direct vallen de acht robuust uitgevoerde sjorogen op (3.). Daarmee kunnen we de lading goed zekeren. De opvallend kleine wielkasten staan op lijn met de achterdeuren die opvallend ver opengaan (4.). Deze constructie levert extra ruimte op. In het afdekschot zit een luik waarachter een 65 mm diepe kast schuilgaat. Zo kunnen we extra lange balken en buizen in de 3.300 mm diepe ruimte vervoeren. De breedte van de Ford bedraagt netto 1.780 mm. Nog een pluspunt: ledlampen die ruimte uitstekend verlichten (5.). 

Actieve zit
Na de laadruimte inspecteren we de cabine. De relatief hoge opstap valt op (6.). We constateren dat de Ford ons een actieve zit oplegt. De ene tester maalt hier niet om, de ander vindt dit echt een minpuntje. De rugleuningen staan stijf tegen het tussenschot zodat we niet achterover kunnen zakken. Wie dat wel wil, kiest voor de aannemersuitvoering. Vanaf de stoel hebben we zicht op een dashboard met sparing voor de smartphone: echt superhandig (7.). De dashboardfoto laat zien dat de 2018 Transit hierover niet meer beschikt. Da’s nou jammer! We hopen maar dat het nieuwe touchscreen dit leed goedmaakt. Met dat touchscreen toont Ford dat het kritiek van gebruikers serieus neemt. Want het beeldschermpje van de geteste Transit wordt door velen en ook door ons als erg klein beoordeeld. De toetsen van de best onoverzichtelijke infotainmentconsole zijn voor de bestuurder lastig bereikbaar. Dit betrekkelijke leed moet met het touchscreen verleden tijd zijn. 
Wel handig van het huidige systeem: FordSync dat spraakopdrachten accepteert en binnenkomende sms-berichten hardop voorleest. De 2016-besteller beschikt ook over de nodige sensoren die de bestuurder op tijd waarschuwen voor onheil.

Lees het volledige artikel in KlusVisie 1-2018.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015