Festool

Perfectie is traditie
Al meer dan 90 jaar heeft Festool een onafgebroken passie voor hoogwaardige elektrische gereedschappen. Deze passie delen ze met vele gebruikers en fans, de machines maken het werk van professionele vakmannen eenvoudiger en helpen om sneller een perfect resultaat te krijgen. Het Duitse familiebedrijf denkt daarbij altijd in systeem – en heel belangrijk: altijd perfect tot in het detail. 

Voor de innovatiekracht van Festool spreken meer dan 350 patenten, meer dan 80 prijzen voor producten en bedrijven en op de eerste plaats: vele tevreden klanten. In 1927 kwam de eerste draagbare kettingzaag, die zorgde voor meer mobiliteit. De eerste transportabele kettingzaag nam zwaar, tot dan toe handwerk ter plekke, over. In 1930 kwam daar de handcirkelzaag SB 126 bij. Het idee van de eerste mobiele handcirkelzaag: In plaats van zwaar materiaal moeizaam naar stationaire gereedschappen te transporteren, kon men met de handcirkelzaag SB 126 eenvoudig met het gereedschap naar het materiaal gaan. 

De eerste geleiderail
In 1962 komt de eerste generatie geleiderails op de markt. Deze wordt in 1980 door de nieuwe versie van aluminium vervangen. Sinds 2003 wordt de geleiderail FS/2 in diverse varianten geproduceerd. Deze tweede generatie heeft een tweede groef voor extra accessoires en een glijstrook waardoor de machine makkelijker geleid kan worden. In 1975 besluit de directie om de stationaire machinemarkt op te geven en zich voortaan uitsluitend te concentreren op de ontwikkeling en bouw van elektrische en persluchtgereedschappen. 

Segmenten
Festool is specialist voor alle werkzaamheden rondom hout. Of het nu gaat om zagen, frezen, schuren of schaven en natuurlijk afzuigen – voor elke toepassing die een absoluut nauwkeurige omgang met de grondstof hout vereist, biedt Festool al decennialang het optimale elektrische gereedschap van beproefde kwaliteit en veelzijdigheid aan. Timmermannen bouwen daken, houten huizen, trappen en voorgevels voor de eeuwigheid. En deze begint met professionele gereedschappen van Festool. Het maakt niet uit of het om zagen, boren, schroeven, schaven, beitelen, splijten enz. gaat: Festool biedt bijna voor elke toepassing in het bouwtimmeren de ideale oplossing. Festool biedt ook voor elke toepassing van de schilder de juiste gereedschappen van de hoogste kwaliteit aan. Van de snelle afname tot de perfecte verwerking van verschillende ondergronden voor onberispelijke oppervlakken.

Gegarandeerd
Naast excellente machines biedt Festool een uitgebreide service van uitstekende kwaliteit Garantie all-inclusive. Na de online registratie van een nieuwe Festool-machine is men drie jaar lang volledig ontzorgd. Reparaties worden snel, grondig en de eerste drie jaar helemaal gratis verricht. Ook slijtageonderdelen en zelfs accu's en opladers vallen volledig onder garantie. De gehele levensduur van het gereedschap is Festool de betrouwbare partner. 

Festool Nederland B.V.
Coenecoop 2G
2741 PG Waddinxveen

Telefoon +31 (0) 182 - 62 19 42
E-mail [email protected]

www.festool.nl

Direct contact met Festool