Ventistone B.V.

Beschermt kozijnen duurzaam
Bij renovaties komt steevast de vraag naar voren of de aanwezige kozijnen kunnen worden gehandhaafd of moeten worden vervangen. Vaak zijn de kozijnen nog in goede staat. Wel met extra aandacht voor reparatieplekken bij verbindingen en onderdorpels. Door een simpele detailaanpassing worden ze duurzaam beschermd met Ventistone®. 

Het Ventistone dorpelprofiel wordt met name toegepast in de renovatiemarkt. Maar ook in nieuwbouwsituaties (Concept III/IV kozijnen) biedt het dorpelprofiel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een lage onderhoudsinterval, uitstekende brandvertragende eigenschappen én een fraaie uitstraling. Samen met onze klanten inventariseren wij graag welke maatregelen nodig zijn voor de duurzame bescherming van hun kozijnen. 

De geperste steenvezel profielen zijn voorzien van een watergedragen grondverf. Steenvezel kent nagenoeg geen werking. Bovendien is het materiaal makkelijk te verwerken, het is universeel overschilderbaar en kan het heel goed tegen wisselende weersinvloeden. Het is op aanvraag leverbaar in verschillende kleuren grondverf. Buiten de standaard lengtes leveren we ook maatwerk, gecontramalde profielen e.d. Ventistone past in het duurzaamheidsstreven van zowel overheid als vastgoedeigenaren. Met gebruikmaking van Ventistone profielen is vervanging van gevelelementen niet meer nodig. 

Bij het opmeten van de profielen is de profielmeter van Ventistone welkom gereedschap voor iedere schilder en glaszetter. Het is een kunststof liniaaltje waarmee de keuze van en een neuslat een fluitje van een cent wordt. Hij is universeel bruikbaar voor alle soorten neuslatten. Je plaatst de profielmeter op de onderdorpel en je bepaalt de afmeting van de neuslat via de maatvoering op de liniaal. Bij Ventistone staat precisie voorop, ook bij het inmeten. De profielmeters zijn gratis te verkrijgen bij de groothandels genoemd op www.ventistone.nl of aan te vragen via [email protected]

Voor de montage van de profielen kan men bovendien vertrouwen op onze innovatieve en gepatenteerde Ventistone Kliklijm; een speciale verlijmende afstandhouder die een snelle en duurzame hechting garandeert. Moeilijk is de verwerking niet: kwestie van de Kliklijm lijmpads aanbrengen en daarover de dorpelafdekkers en/of neuslatten bevestigen. Kliklijm zorgt voor een duurzame blijvende bevestiging en voor een optimale ventilatie van de kozijnen en dorpels. Geknoei met lijm en schroefgaten vullen is verleden tijd. Meer informatie over Kliklijm is te vinden op www.kliklijm.nl

Alle informatie over Ventistone profielen en dorpelafdekkers staat op www.ventistone.nl, hier kunt u ook de Ventistone informatie- en instructiegids aanvragen. Mocht u vragen hebben?

We beantwoorden deze graag!  


Bellstraat 8
Postbus 2
4000 AA Tiel

T: 0344-680000
F: 0344-680003
E: [email protected]  
W: ventistone.nl

Direct contact met Ventistone B.V.